profesionalno-videonabludenieИнсталирането на система за видеонаблюдение е добро решение за охраната на Вашия дом или бизнес. Много хора се колебаят в избора си дали да потърсят професионалните услуги на фирма от бранша или да се доверят на собствените си технически умения и да инсталират сами видеонаблюдението си. Решението не е толкова лесно, колкото изглежда, но ако се запознаете подробно с предимствата и недостатъците на двата вариант, може да вземете вярното за вас решение.
Направи си сам

Системите за видеонаблюдение от типа „направи си сам” представляват предварително подготвени записващо устройство, съответния тип и брой охранителни камери, необходимото количество кабели и свързващи букси за монтирането на техниката. Записващото устройство в комплектите „направи си сам” е цифрово записващо устройство (DVR), предварително настроено за запис при движение и с включени всички входове за камери. Ако инсталирате по-малко от максималния брой за устройството е добре да се ограничат неизползваемите видео входове, за да не пречат на нормалния режим на работа.

Охранителните камери в комплекта са обикновено нисък или среден клас камери с възможност за наблюдение при ниска осветеност. В някои комплекти са включени охранителни камери, подходящи за външен монтаж – трябва да съобразите това условие при избора си. Кабелите са друга важна част от системата за видеонаблюдение. Може да закупите готови стандартни кабели с определена дължина или да изберете ролки кабели (обикновено се използват коаксиален кабел за сигнала и двоен кабел за захранването на камерите), да измерите необходимата ви дължина и да поставите куплунзите в краищата. Като цяло, любителската инсталация на видеонаблюдение не изисква големите технически познания и сложни операции. Единствено е препоръчително да имате основни познания по електротехника.
Професионалните системи за видеонаблюдение са нещо съвсем друго. Специалистите по видеонаблюдение извършват оглед на обекта и на база този оглед, своите познания и опит, изготвят максимално ефективен проект за видеонаблюдение на вашия обект. Професионалните системи могат да бъдат компютърно базирани или изградени на базата на записващи устройства (Stand Alone DVR).

Правилната конфигурация и фина настройка на тези устройства може значително да подобри качеството на вашата охранителна система. Камерите в тези системи са най-разнообразни: от обикновени куполни камери до моторизирани ден/нощ камери. Количеството и вида им са специално подбрани, за да отговарят на специфичните нужди на всеки обект.

Кабелите в тези системи се полагат от професионалисти, дължината им е точно колкото трябва да бъде. В този случай могат да се използва и други видове кабели, позволяващи пренасянето на сигнал на много по-големи разстояния без загуба на качеството. Освен професионалните подбор, инсталация и настройка на системата, фирмата за видеонаблюдение може да ви предложи и последваща поддръжка и периодична профилактика на системата ви. Така вие ще знаете, че вашата система работи в пълна изправност и при възникване на инцидент, може да разчитате да имате запис на събитието.

adminВидеонаблюдениеинсталация видеонаблюдение,кабели,конфигурация
Инсталирането на система за видеонаблюдение е добро решение за охраната на Вашия дом или бизнес. Много хора се колебаят в избора си дали да потърсят професионалните услуги на фирма от бранша или да се доверят на собствените си технически умения и да инсталират сами видеонаблюдението си. Решението не е...