Какви удобства ни предлагат те?

high-tech-nabludenieСъвременните системи за видеонаблюдение отдавна вече не ни предлагат статична картина с лошо качество на изображението. Днес имаме възможност, не просто да охраняваме своята собственост, но и да следим в детайли всичко, което се случва в зоната, представляваща интерес за нас.

Благодарение на модерните технологии, всеки собственик или работодател може да използва охранителни камери, за да следи своите работници или клиентите в своя магазин, с цел да се предпази от посегателства. При желание за контрол над изображението могат да се използват камери с подходящите възможности.

Фиксираната срещу PTZ камерата

Ако планирате да наблюдавате конкретна точка, като вход или паркинг, то можете да изберете всеки обикновен модел статична камера, но ако Вашите намерения са да разглеждате наоколо, особено при определена активност в обекта, който охранявате е добре да заложите на Pan Tilt Zoom (PTZ) охранителната камера.

За разлика от своите неподвижни събратя, PTZ камерите за видеонаблюдение са проектирани да движат своите лещи от ляво надясно на 360 градуса (PAN-опция), под наклон нагоре и надолу на 180 градуса (TILT-опция), а също и да дават до 10 пъти увеличение на зоната, която наблюдаваме (ZOOM- иране на изображението).

Всички тези функции могат да бъдат извършени по Ваша команда, в случай на необходимост, но съществуват и PTZ камери, които се предлагат на по-висока цена, които можете да програмирате да извършват Pan-Tilt-Zoom функцията автоматично, при наличие на движение.

Функциите PTZ на безжичните (ip) камери се контролират автоматично от разстояние, като най-удобният начин за наблюдение е през интернет, директно чрез всеки браузър, създаден за мобилно наблюдение.

Удобството на този тип видеонаблюдение е безспорно. То дава възможност да разгледате в детайли и анализирате случващото се още в момента, в който събитието тече. Това Ви позволява да реагирате своевременно и да предотвратите неприятен инцидент, бил той кражба, пожар и заплаха за Вашите близки.

adminВидеонаблюдение
Какви удобства ни предлагат те?Съвременните системи за видеонаблюдение отдавна вече не ни предлагат статична картина с лошо качество на изображението. Днес имаме възможност, не просто да охраняваме своята собственост, но и да следим в детайли всичко, което се случва в зоната, представляваща интерес за нас.Благодарение на модерните технологии, всеки...