Какво е различното при двата модела?

vanshni-kameri-za-videonabludenieРешавайки да изградите система за видеонаблюдение, се предполага, че вече сте решили какво ще охранявате, какъв периметър искате Вашата камера да покрива, какво качество на изображението да получавате и най-вече – закрито или открито пространство ще охранявате, чрез охранителни камери?

В отговор на всеки от тези въпроси можете да разгледате голям брой и различни, като възможност и цена видео камери, но тук ще се спрем конкретно на разликата между камерите за външно и вътрешно наблюдение.

Наблюдение на открити и закрити пространства

Вътрешните и външни условия са различни не само, поради нивото на осветеност, като се предполага, че откритите пространства се наблюдават предимно нощем. Те имат една много по-съществена разлика и тя се нарича ‘’климатични условия’’.

Докато вътрешните камери се предполага, че няма да се сблъскват с прекалено високи или ниски температури, при наличието на отопление и климатици, а също и с висока степен на влага, то при инсталирането на външни охранителни камери ситуацията е коренно различна.

Вятър, дъжд, замърсители и UV лъчи могат да повредят за много кратко време всяка камера, предназначена за вътрешно видеонаблюдение. Докато една видео камера за външно наблюдение може да се използва във всяко закрито помещение, то при охраната на открити пространства не можете да разчитате на каква да е камера.

Вашата система за видеонаблюдение трябва да е специално пригодена за външно наблюдение, дори да решите да използвате безжични камери, поради тяхната ниска цена и лесен монтаж на открито. Самата камера трябва да има защита от влага, да бъде монтирана, така че да бъде устойчива на силен вятър и да има собствено подгряване или охлаждане.

При външно наблюдение можете да използвате и специално пригодени за всякакви метеорологични условия ip камери, което Ви дава възможност да следите охраняваната зона от дистанция,чрез всяко мобилно устройство, разполагащо с необходимия софтуер.

Като цяло можем да обобщим, че наблюдението с камери в закрити помещения е значително по-лесно и евтино, като избор на апаратурата, но външните камери са нещо, с което не може да се прави компромис.

 

adminВидеонаблюдение
Какво е различното при двата модела?Решавайки да изградите система за видеонаблюдение, се предполага, че вече сте решили какво ще охранявате, какъв периметър искате Вашата камера да покрива, какво качество на изображението да получавате и най-вече – закрито или открито пространство ще охранявате, чрез охранителни камери?В отговор на всеки от...