skrita-kamera-domВ наши дни скритите камери са популярен атрибут в охраната не само на магазини и други бизнес помещения, но и у дома. Полезна джаджа като скритата камера може да хване доста неща, които се случват във ваше отсъствие. От взлом, кражба от работниците, които правят ремонт до безразличието и незаинтересоваността на детегледачката към заниманията на детето ви. Скритата камера ще ви предостави най-доброто и неоспоримо доказателство срещу нарушителя.

Освен, че скритите камери за видеонаблюдение са малки, те са така направени, че да могат да бъдат скрити практически навсякъде. На пазара дори се предлагат модели вградени в съвсем безобидни домакински уреди. Ето няколко съвета как да скриете камера в дома си. Първо определете своите нужди и къде ще е необходимо да монтирате камерата. Някои типове скрити камери се монтират неподвижно към обекти в дома. Целта на такъв род монтаж е да се покрият малки зони с цел да се защити ценно имущество срещу посегателство. Неподвижно монтирани камери сте виждали в почти всеки магазин – огледайте се около касите или по местата, където персоналът трудно би наблюдавал постоянно. В случая нямам предвид камерите монтирани на тавана на почти всяко обществено помещение. Тяхното предназначение е да следят широка зона и често те могат да се въртят за да обхванат по-голяма зона. Типичен пример за скрита камера насочена само към определена малка зона са камерите за наблюдение монтирани в и около банкоматите. Погледнете нагоре – там някъде има камера. Сега ако огледате вътрешността на банкомата над екрана вероятно също ще забележите камера. Целта на тази камера е не да заснеме въвеждания от вас ПИН код а да заснеме лицето на теглещия. В някои модели тя е монтирана в иначе безполезното огледалото за обратно виждане.

Скрита камера в банкомат

Нека се върнем обаче на скритите камери в къщи. Позицията на скритата камера е също толкова важна като модела или външния вид. Винаги проверявайте правилното позициониране на камерата преди да напуснете помещението. Не искате да имате няколкочасов запис на фикуса, нали? След като позиционирате скритата камера е критично важно да предотвратите всякаква възможност нещо да бъде оставено случайно пред камерата.

Допреди няколко години домашната помощница и детегледачката беше лукс, който не можеше да си позволи всеки. В наши дни обаче все по-често ни се налага да прибягваме до услугите на външни хора. За съжаление не винаги доверието, което гласуваме е действително оправдано.

Ако ще монтирате камера за видеонаблюдение в къщи с цел да наблюдавате какво се случва най-добре е да изберете някой от готовите модели вградени в обичайни домакински уреди. Един стенен часовник, будилник, забравена шапка са вещи, които домашната ви помощница не би забелязала. Ако са правилно разположени можете да се уверите дали подозренията ви са верни.

Доста хора, които живеят в къща или малка кооперация изпитват нужда да подсигурят охраната на дома си. Един много евтин и прост вариант са бутафорните камери. Бутафорните камери практически не правят никакъв запис – те просто плашат крадците. Все по-често забелязвам камери по вили и къщи, които след известно вглеждане съм по-склонен да определя като бутафорни отколкото като работещи. Бутафорните камери са евтино, но не особено ефикасно решение. С тях не можете да заблудите професионалния обирджия. Първо има достатъчно много симптоми за отличаване на истинската камера от фалшивата. Като започнем от обичайните характеристики до наглед елементарни неща като зацапаност на обектива. За да имате истинско доказателство за взлом ви е необходим запис. Няколко скрити камери за наблюдение в основните точки на проникване са по-ефикасни отколкото домът ви да е накичен като коледна елха с фалшиви (а и истински) камери.

Скритата камера: Защо и аз имам нужда от това?adminСкрити камерискрита камера,скрита камера в банкомат,скрита камера в часовник
В наши дни скритите камери са популярен атрибут в охраната не само на магазини и други бизнес помещения, но и у дома. Полезна джаджа като скритата камера може да хване доста неща, които се случват във ваше отсъствие. От взлом, кражба от работниците, които правят ремонт до безразличието и...