Какво не знаем за безжичната камера?

wifi-cameraВидеонаблюдението е достъпно и все по-лесно за използване от хора, без специална квалификация. Днес, буквално всеки има възможност да изгради охранителна система, чрез която да гарантира сигурността на своя дом или бизнес.

Споменавайки термина ‘’видеонаблюдение’’ в представите на всеки от нас изниква образа на вид камера, монтирана на някоя стена, но една охранителна видео система далеч не се състои само от камерата, която вижда всичко. За да можете и Вие да видите това, което тя вижда се изисква специфична апаратура, която да пренесе сигнала от окото на камерата до Вашето око.

Тук, обаче ще се спрем основно на видовете камери за наблюдение, като отбележим техните основни предимства и недостатъци.

Безжичната камера. Наистина ли е напълно безжична?

Безжичната камера или позната още, като WiFi камера навлиза все по-широко в живота на хората и най-вече на тези, които нямат възможност или желание да изграждат сериозна система за видеонаблюдение.

Най-голямото предимство на този тип камери е, че не се налага да влагате средства и усилия, в закупуването и свързването на кабел, който да пренесе сигнала от камерата до устройство, което ще трансформира и излъчва сигнала. Е, болшинството WiFi камери се нуждаят поне от захранващ кабел, в случай, че нямат вградена акумулаторна батерия, но като цяло безжичната камера е наистина такава.

Безжичната камера не използва кабел за видео/аудио сигнал. Тя работи на принципа на Вашия компютър, лаптоп или айфон и приема сигнала, посредвом рутер.

Недостатъци на безжичната охранителна камера:

Макар и предлагани на значително по-ниски от окабелените модели цени, този тип камери имат някои сериозни недостатъци. Основният проблем при тях (особено при аналоговите модели) е лесната възможност техният сигнал да бъде заглушен от голяма част от домакинските уреди, като микровълнови фурни, стационарни телефони, други рутери и т.н.

Друг проблем при тях е възможността да бъдат хакнати и някой друг да вижда това, което виждате и Вие. Освен това те нямат индикатор за силата на сигнала, който да Ви гарантира постоянно качество на изображението.

adminВидеонаблюдение
Какво не знаем за безжичната камера?Видеонаблюдението е достъпно и все по-лесно за използване от хора, без специална квалификация. Днес, буквално всеки има възможност да изгради охранителна система, чрез която да гарантира сигурността на своя дом или бизнес.Споменавайки термина ‘’видеонаблюдение’’ в представите на всеки от нас изниква образа на вид...