Наблюдение на тъмни и осветени пространства

bezjichni-kameriБлагодарение на постоянно увеличаващите се възможности на видеонаблюдението, днес е по-лесно от всякога да защитим своя дом, бизнес, автомобил или която и да е лична придобивка. Все повече хора избират видеоохраната, за да се предпазят от крадци, за да следят своя персонал на работното му място и изобщо, за да бъдат в течение какво се случва в тяхната собственост.

Дали, обаче сме напълно наясно какво точно представляват различните системи и кои камери за наблюдение какви възможности ни предлагат. Нека разгледаме накратко някои особености на различните модели:

На светло или на тъмно?

Осветеността на мястото, което ще наблюдавате има решаващо значение за избора, който трябва да направите, избирайки система за видеонаблюдение. Ако ще наблюдавате добре осветено помещение или открито пространство през светлата част на денонощието, то изборът Ви е сравнително лесен, тъй като почти всеки модел охранителна камера ще Ви даде добро изображение на картината, независимо дали е безжична камера или окабелен модел.

При слабо осветени локации се налага да вложите повече старание, тъй като не всяка видео камера е способна да излъчи добро изображение. Насочете се към камера със светлочувствителност от 1 Lux или по-ниско или се насочете към камера с инфрачервена подсветка за нощно наблюдение.

При денонощно наблюдение най-удачното решение е комбинирана day/ night камера. Тя Ви позволява гъвкавост, тъй като автоматично превключва своя режим на работа, в зависимост от степента на осветеност.

При високо технологичните комбинирани камери за видеонаблюдение можете да получите ясна и цветна картина при дневно наблюдение и изображение с висока резолюция, но с черно бяло изображение при наблюдение в пълен или полумрак.

Много собственици залагат на една от двете възможности, наблюдавайки само денем или само нощем, но фактите в много ситуации показват, че посегателства могат да се извършат по всяко време на денонощието, особено когато крадците знаят, че в района няма камера, която да регистрира тяхното деяние.

adminВидеонаблюдение
Наблюдение на тъмни и осветени пространстваБлагодарение на постоянно увеличаващите се възможности на видеонаблюдението, днес е по-лесно от всякога да защитим своя дом, бизнес, автомобил или която и да е лична придобивка. Все повече хора избират видеоохраната, за да се предпазят от крадци, за да следят своя персонал на работното...