Като се има в предвид забързания и интензивен начин на живот, обвързан с чести пътувания извън града или страната, ние лишаваме своя дом от присъствие и сигурност. За да предотвратим кражби, влизане с взлом и вандални прояви от хора, лишени от морал и ценности, можем 100 – процентово да разчитаме на иновативните технологии, а именно – системи за видеонаблюдение.

Какво представляват системи за видеонаблюдение

Казано най-просто те представляват всичко, от което се нуждае нашият дом, за да бъде опазен и съхранен, така както желаем. Разбира се, оборудването им е изцяло съобразено с него. За да се гарантира, че системата ще бъде в готовност за монтиране още в деня на доставка, е нужно да включва различен на брой камери за домашно видеонаблюдение, компютър с VMS софтуер, мрежов видеорекордер и ако е необходимо, някакъв вид аксесоари.

Всички тези продукти могат предварително да се конфигурират за по-лесна и бърза инсталация, изцяло съобразена с нашата сграда, разположението и и методът на видеонаблюдение, който сме си избрали. Съществуват много на вид камери, селектирани спрямо марка, модел и разновидност. Изборът е богат и сложен и често изисква препоръка от специализирано лице, което да ни предостави най-практичната за нас система.

Видове

Основните модели камери у нас са три на брой. Те са най-широко приложими и разпространени. Първият модел е мрежова камера, наричана още IP. Тя имат две вариации – жична и безжична. Характерното за тях е , че служат за видеонаблюдение, посредством интернет. Титулуват се като най-иновативната технология, появявала се някога .

Аналоговите камери, или още HD продуктите, са най-остарелите на пазара . Подходящи за малки търговски обекти – магазинчета, кафенета и друг вид обществени заведения. За монтирането им са необходими огромен брой кабели и много труд, свързан с пробиване на стени и други материали. Но за сметка на това, качеството, което притежава картината, е несравнимо с това на останалите. Както разбрахме, имат си своите плюсове и минуси.

Външно и вътрешно монтиране

Хората, които живеят в къща с голям двор, разчитат на това той да бъде строго охраняем. Разбира се, денонощните охрани са прекалено скъпо удоволствие, изискващо куп финансови средства. За това и научните изследвания, относно системи за видеонаблюдение, са благосклонни към нас и ни предоставят възможността лесно и бързо да разрешим съществуващия проблем.

Типично за тях е, че издържат на различни климатични условия и са подходящи за всички сезони на годината, без да се извършва смяна или друг вид поддръжка. Необходимостта от изграждане на системи за видеонаблюдение е огромна, тъй като самата тя ни гарантира спокойствието и сигурност.

http://skriti-kameri.info/wp-content/uploads/2016/04/domashno-videonabludenie.pnghttp://skriti-kameri.info/wp-content/uploads/2016/04/domashno-videonabludenie-150x150.pngadminВидеонаблюдение
Като се има в предвид забързания и интензивен начин на живот, обвързан с чести пътувания извън града или страната, ние лишаваме своя дом от присъствие и сигурност. За да предотвратим кражби, влизане с взлом и вандални прояви от хора, лишени от морал и ценности, можем 100 – процентово да...