skrita-kameraДнес всеки може да закупи, инсталира и използва скрита камера, стига да поиска, независимо от законовите разпоредби и регулации. Услугите на една качествена скрита система за наблюдение и подслушване са безценни, когато целта е да се регистрира и докаже неправомерно или неморално действие, но какво се случва, когато вече сме жертва на незаконно действие, а именно на скрито наблюдение и това съвсем не ни харесва?

Колкото и съвършени, дискретни и неподлежащи на детекция да са съвременните шпионски устройства, има няколко начина за тяхното локализиране, чрез които можем да си гарантираме защита на личното пространство, конфиденциалност и защита на личното и фирмено имущество. Точно така, много крадци вече планират обирите си, след продължително наблюдение и подслушване със шпионска камера.

Как да открием инсталираните без наше съгласие скрити камери?

Веднага уточняваме, че съветите са приложими единствено за укрити в помещение записващи устройство. Преносимите шпионски джаджи, чрез които всеки може да ви запише, докато разговаряте са по-трудни за детекция, поради което съветваме да избягвате компрометиращи действия и изявления в присъствието на малко познати хора или такива, на които нямате доверие.

Ако имате странното усещане, че някой ви наблюдава в собствения ви дом, на работното ви място, в наето жилище, хотелска стая или помещение за отдих и тоалет, то ето как следва да процедирате:

Направете физическо претърсване на помещението

В повечето случаи физическото претърсване е напълно достатъчно за локализиране на укрити записващи устройства. Първо обърнете внимание на компонентите, които не изглеждат на място – зад тях често биват поставяни скрити камери и микрофони. Задължително обърнете внимание на окабеляването, като се уверите, че всеки кабел е включен към конкретен уред. Макар че днес все по-често се използват безжични скрити устройства, не е изключено кабелът да ви отведе към добре укрита мини камера. Не забравяйте да проверите мебелите, да погледнете зад картини и огледала, около климатици, и в кутиите на домофони и алармени системи.

Ослушайте се много внимателно

Макар и все по-съвършени, болшинството шпионски камери не са абсолютно безшумни. Камерите, активиращи се при движение посредством Motion-detection функция издават специфичен шум, като лек клик или бръмчене, което при повишено внимание и пълна тишина е лесно доловимо. Допълнителен бонус е изключването на осветлението. Така не само ще изострите слуховия си рецептор, но и ще можете да забележите светлината от индикаторите, с каквито много камери и микрофони сигнализират, че са в режим ‘’Запис’’.

Включете в действие тежката артилерия

Най-сигурният метод за детекция на скрити камери и микрофони е използването на RF сигнален детектор. Такива устройства ще откриете във всеки онлайн магазин за шпионска техника, и в случай, че особено държите да защитите личното си или бизнес пространство, скромната финансова инвестиция си заслужава напълно.

Всъщност, радио-честотните детектори са малки като размер, лесно преносими, опростени като принцип на работа и сравнително евтини. За жалост RF детекторите са неспособни да идентифицират някои видове шпионски устройства, особено тези, използващи едновременно няколко честоти в бърза последователност. Такива устройства се използват от професионалисти и могат да се открият единствено с помощта на спектрален анализатор.

Телефонът също може да помогне

Мобилните телефони излъчват електромагнитно поле, което понякога смущава фината шпионска техника. Ако при провеждане на разговори чувате странен клик в слушалката, това може да означава, че в стаята има фина апаратура, върху която телефонът ви неволно въздейства. Обърнете внимание в коя част на помещението това се случва най-често и преминете към физическо претърсване на цялата зона, включително най-дребните и най-големите детайли от обзавеждането.

http://skriti-kameri.info/wp-content/uploads/2017/09/skrita-kamera.pnghttp://skriti-kameri.info/wp-content/uploads/2017/09/skrita-kamera-150x150.pngadminСкрити камери
Днес всеки може да закупи, инсталира и използва скрита камера, стига да поиска, независимо от законовите разпоредби и регулации. Услугите на една качествена скрита система за наблюдение и подслушване са безценни, когато целта е да се регистрира и докаже неправомерно или неморално действие, но какво се случва, когато вече...