Какви възможности ни дава тя?

Една от най-важните стъпки в напредъка на съвременното видео наблюдение е постепенното изместване на аналоговите системи от IP технологиите. Промяната от аналогови към дигитални системи промени драстично, не само качеството на изображението, излъчвано от камерите, но и начина на свързване на цялата система.

Наблюдението през интернет е много по-изгодно, като цена, тъй като намалява драстично средствата, необходими за цялата апаратура. Освен това броят на камерите може да расте, заедно с нуждите на потребителя, като се добавя нова камера постепенно, за разлика от аналоговите системи за наблюдение на живо, където сте практически задължени да закупите система с 4, 8 или 16 камери.

Онлайн видеонаблюдението позволява на всеки работодател да следи своя персонал на неговото работно място, без да е необходимо да наема служител, който да държи контрола на ниво и всичко това, благодарение на високите технологии в охранителните системи.

Предимства на ip камерите:

През последните няколко години значителният напредък на дигиталните технологии доведе до производството на фини камери, способни директно да записват видео картина в HD формат. Те предлагат 16 пъти (понякога над 5 мегапиксела) по-добра резолюция на картината, дори когато наблюдаваните обекти се движат.

Безжичните камери, освен това покриват по-голям периметър на наблюдение и позволяват да зумирате (увеличите) определени кадри, за да разгледате в детайли специфични предмети, лица на хора или номера на коли.

Всъщност, модерните ip камери изискват и по малко средства и усилия за инсталиране. В случай, че използвате окабелена система, имате възможност да използвате един и същ кабел и за пренос на сигнала и за захранване на самата камера, иползвайки PoE (Power over Internet) технологията.

Модерните охранителни системи сериозно промениха начина, по който се извършваше видео наблюдението досега. Ако до не много отдавна се налагаше някой да стои денонощно пред монитор и да наблюдава стари записи часове наред, то днес ни трябват само смартфон и високо скоростен интернет, за да видим своята собственост от всяка точка на света.

http://skriti-kameri.info/wp-content/uploads/2015/03/ip-kameri-tehnologia.jpghttp://skriti-kameri.info/wp-content/uploads/2015/03/ip-kameri-tehnologia-150x150.jpgadminВидеонаблюдение
Какви възможности ни дава тя?Една от най-важните стъпки в напредъка на съвременното видео наблюдение е постепенното изместване на аналоговите системи от IP технологиите. Промяната от аналогови към дигитални системи промени драстично, не само качеството на изображението, излъчвано от камерите, но и начина на свързване на цялата система.Наблюдението през интернет...